Grama hittar rätt hashtags till Instagram

grama ikon

Jobbar du med marknadsföring och använder dig av Instagram? Kanske är du, precis som jag, osäker på vilka hashtags (#) som bör användas till dina instagram-poster? Då är Grama appen du ska kika på.

Ta hjälp av Grama

Idag kom jag över en app för iOS som kanske kan vara behjälplig. Det är en gratis app och heter Grama och är väldigt lätt att jobba med. Vad den gör är att hitta relaterade hashtags beroende på vad du skriver in som fokusord. Dessa kopierar sedan in i din instagram-post.

Hur Grama funkar

Vad du gör är att först koppla ihop ditt instagram-konto med appen. Sedan är du igång direkt. Skriv bara in en hashtagg som du vill använda. När du därefter klickar på sök kommer relaterande hashtags att populeras automatiskt.

grama steg ett grama steg två

Av dessa kan du sedan välja de du vill använda genom att vara klicka på dem. Genom att sedan klicka på kopiera längst ner på skärmen, så kan du snabbt hoppa tillbaka till Instagram-appen och där klistra in dem.

grama steg tre klistra in i instagram direkt från grama

Ett avskalat Google AdWords

Man skulle lite krasst kunna säga att Grama är en avskalad variant av tjänsten Google AdWords. Det vill säga, du skriver in ett ord som rör din kampanj, och då hittar google andra ord som kan avändas (och som inte bör användas) i din kampanj. Grama visar dock bara exempel på ord / hashtags och inte vilka som används mest eller minst, som Google AdWords gör, men den underlättar ändå letandet. Kanske det är så att den listar utifrån populäritet utan att visa det? Återkom gärna i kommentarsfältet om du känner till hur det ligger till.

Bara för iOS än så länge

Än så länge verkar det bara en app för iOS. Kanske det finns andra liknande appar för Android.

Ladda hem Grama från iTunes Appstore här!

Martin
Det här Martin. En trevlig kille. Han bor i Sundbyberg, utanför Stockholm tillsammans med sin underbara fru två härliga barn.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *